2009. július 6., hétfő

Kozármisleny: fafaragók szoborparkja

Tegnap Kozármislenyben jártam. Úgy néz ki, családilag leszek ott „érdekelve” hamarosan, most szorgoskodnak az új otthonuk kialakításán a fiatalok, őket látogattam meg. Egy kis kört téve a városban, meglepődve tapasztaltam, hogy a református templom előtti téren rengeteg fa szobor áll. „Természetesen” velem volt a fényképezőm, ott készültek az alábbi képek. Annyit tudtam meg, hogy ez egy állandó kiállítás, vagyis egy szoborpark lesz, de egyelőre még itt dolgoznak az alkotók, és semmi sem végleges.
Az alkotótáborban dolgozó nyolc művész KM-8-ak néven egy művészeti egyesülést alkotott, melynek résztvevői: Balázs Balázs Himesháza, Dechandt Antal Mecseknádasd, Mosonyi Tamás Pécs, Szabó János Bükkösd, Szabó László Pécsvárad, Vanyúr István Szigetvár, Várhelyi György Albertirsa, Velekei József Lajos Szentendre.
Sajna, azt sem tudtam meg, melyik szobor kinek az alkotása, /nincsenek felcímkézve/ de sebaj, a semminél ez a hír is több. A neten ugyanis nem találtam erről semmit, így hát most közhíré teszem, érdemes elmenni, megnézni ezeket a szobrokat, vagy legalább megállni, ha arra jársz !
Felállítottak egy carrarai márvány szobrot a Polgármesteri Hivatal előtt is, mely a két hajdani kis település, Kiskozár és Misleny 80 évvel ezelőtti összeolvadását jelképezi, a szobor címe: Forráskő, alkotója Balázs Balázs, és elkészült a csodaszép Ferences templom előtt is egy alkotás, Velekei József munkája, egy angyal szobor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése