2010. szeptember 5., vasárnap

Pécs-B.berény-Pécs

Szombaton „leugrottam” a Balatonra. Pontosabban Berényből hoztam el pár napra kis barátnőmet ismét, meg egy csomó „nekem-már-nem-kell-hátha-használhatja-még-valaki” csomagot. Természetesen megint fotóztam útközben meg-megállva, de legfőképp nézegettem, hasonlítgattam…
Jó, hegyek nincsenek, jó a fű se olyan, tehenet egyet se láttam, minden, minden más, de azért csak találtam néhány helyet, ahol érdemes volt egy képet készíteni – még ha nem is művésziek, csak engem „fogtak meg” valami okból. Kifejezetten érződik, hogy vége a nyárnak – gólyát már egyet sem láttam. Itt jut eszembe, teljesen elfelejtettem a szlovéniai útnál említeni, hogy oda-felé mennyi szürke gémet láttunk. Úgy sétáltak ott ők a réteken, mint nálunk jó békás években a gólyák.
Amúgy nagyon stresszes nap lehetett, megint láttam elütve egy borzot, 2 macskát, 1 sünt és 1 nyulat.
Pedig az összes megtett km csak 280 km volt.

Somogyapáti halastó kora reggel

Aranysárga a friss szántás a korai napfényben

Buckás somogyi utak

A télre készülve

Csíkos

Gyülekeznek a fecskék 

5 megjegyzés:

  1. Inkább örülj,hogy gólyát nem láttál ! (Cikk címe : Rossz évük volt a gólyáknak / Google) Vagy itt van pár legfrissebb gólyás téma
    Kérés gólya ügyben
    A sünt itt lehet(ne) bejelenteni...
    A sünről
    A borz téma kissé "komplikált!" (nem kell mindent elhinni.) Sokan még úgy tudják, hogy védett... (meg,hogy értéke 10 ezer stb.) Nos, 2001-óta nem !- és vadászni is lehet- stb.
    Itt egy "érdekesség" :
    A borz odúja
    (régi cikk,amikor még védett volt)
    **************************
    Ma, bemegy-e mindez ?... :-)

    VálaszTörlés
  2. (2.) ismerjem el a "redszerváltás" (?) óta a Balatonon sem jártam - hagyján ! - mert ezt meg nem is tudtam !
    Naturista Strand és Camping
    OK !- van még a Bokros-hegyi feltárás ?... és kagylók sokasága ? ( öntevékenyen)
    **********************************
    Na, csak úgy ne járjak, mint @Aranyosf. az orgonával ! - kicsit elkezdtem keresgélni gyermekkorunk /ifjúságunk gyakran látogatott balatoni helyeit -( pl. Alsóbélatelep-től balra - jobbra - stb.)- Lassan a vendéglők (éttermek) neve sem jut eszembe - (Kupa - Pipa.. ilyesmik)
    Na, ha már a 60. Bányásznap van...
    vajon "kihez kerülhetett" volt munkahelyem alsóbélatelepi üdülője :- ( lehet, hogy az most a Hotel Platános ?- ) Na, lényegtelen.

    VálaszTörlés
  3. (3.) Kezdhetem a javítást
    Jobb sarokban katt' a sünre!
    Talán akkor majd működik.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek a reggeli képek!
    Nálunk már aug.20. óta üres a gólyafészek! A fecskék egy része is elindulhatott, mert a pajtában több fészek is volt és teljes csend van, nem látom őket már egy hete!Viszont gyülekező az volt!!! Pedig csak szept. végén szoktak elmenni, nem?

    VálaszTörlés