2011. október 26., szerda

Újra elmentem….


…a Civil Közösségek Házába, mert akármilyen jól is titkolják csak csak a net segítségével rájövök, hogy épp milyen kiállítást rendeztek itt.
Nincs  kedvem olyasmikről írni, mint múltkor, maradjunk inkább az alkotásoknál, hiszen elsősorban ezek miatt mentem oda.

Megint sikerült találnom egy „kedvencet” – és akkor már meg is érte a séta, még akkor is, ha kedvromboló, búvalbélelt , ködös-párás szürke volt a délelőtt és a házban semmi egyéb nem változott, csak a kiállított képek.  

 „Együtt” címmel került megrendezésre a tárlat, talán azért mert többféle alkotási mód művészei adtak itt találkozót egymásnak:   Angelo Minuti - szobrász, Balogh István Péter – festőművész, Claudine Pots – festőművész, Gerd Messmann – festőművész és Josef Hasenöhrl – festőművész művei szerepelnek.

Szokás szerint bocsánatot kell kérnem a katasztrofális fényviszonyok miatti ronda fotókért – a képek azért sokkal jobbak a valóságban.
Nálam a kedvenc ez esetben Gerd Messmann lett, ezzel a varázslatos képpel:




Balogh István Péter képei: 




Pots Caludine mandaláiról egy nyavalyás kép se sikerült, szobraiból is csak 3:
(fénnyel szemben, üvegkalitkában ... hát nem csoda, hogy ilyenek)



Josef Hasenöhrl:


 
A belső kis udvarocskában kiállított Angelo Minuti szobrokat pedig csak a dupla üvegablakon át lehetett fotózni:



A kiállítás megtekinthető: 2011. november 8-ig (Szt.István tér = Sétatér 17.)

4 megjegyzés:

  1. (Szokás szerint nem "a mundér becsületét védem!" ill. 2011-et írunk és előttünk 2012... a sok beígért "változással"... Ugyan má' !- milyen változásokat akarnál még... ???-pl. a "kultúra területén!") Szerintem senki sincs elzárva az "információszerzéstől!" - viszont az is igaz, én nem fogom kb. a fél napomat a számítógép előtt tölteni,azzal, hogy innen-onnan összekeresgéljem a főbb híreket. ( ezt most pl. csak a "kulturális hírekre" értem )- és minden bizonnyal sokan lehetnek így. Gondolom neked ne mondjam,-
    Civil Közösségek Háza
    Tipp: (ha jól olvasom) ma 18.00. óra a (volt) Nádorban is lesz egy kiállítás. ( és minden bizonnyal egy "mag" ott lesz, akik szoktak.) De az már egy más történet. (lehetne)
    és van az a....
    Pécsi programok

    VálaszTörlés
  2. http://www.ckh.hu/programok/egyutt-kiallitas

    Szeretettel várunk!

    VálaszTörlés
  3. "Beengedtem" ide a fenti kommentet - habár egy évvel ezelőtti anyagomhoz "szólt hozzá" most, aki hozzászólt. Nem tudom, visszenéz-e ide ? Ha igen, csak megismételni tudom, NEM szívesen megyek abba a házba a többnyire barátságtalan fogadtatás miatt. Írtam róla máskor és máshol, és nem akarom felhúzni magam emiatt újra....

    VálaszTörlés
  4. Azért ehhez a bejegyzéshez szóltam hozzá, mert az abban említett művészek ismét kiállítanak a házban. Csak örömet akartam szerezni azzal, hogy most "házhoz megy" az információ, nem kell kutatni utána. Nem sikerült, sajnálom. Szép napot!

    VálaszTörlés