2012. május 2., szerda

Rablás fényes nappal Pécsett - elfogták a tetteseket !!!


Tegnap  kora délután a Katalin és Könyök utca sarkán (5 percre a Zsolnay negyedtől), vagyis a belvárosban, egy idős hölgy válláról két (cigány) férfi lerántotta a táskáját és elrabolta. Természetesen benne volt a lakáskulcs, igazolványok, bankkártya.

Nagy örömmel értesültem róla, hogy a rendőrség rövid időn belül elfogta a tetteseket !!!!!
"Csak" a pénz és a mobil kártyája hiányzott, ugyanis az eldobott táskát is megtalálták !

Egyrészt megnyugtató, hogy a rendőrök sikerrel jártak - köszönhetően annak, hogy az eset szemtanúi azonnal telefonáltak és a körözés is azonnal megindulhatott, másrészt változatlanul elkeserítőnek és ijesztőnek tartom a jelenlegi állapotokat.

Egyébként 2012. május 1.-ét írtuk,  Magyarországon, Pécsett Európa kulturális fővárosában.

Aki nem ismerné, elolvasásra ajánlom: http://pecsistop.hu/regio/egyre-tobb-a-rablas--de-miert/1027568

1 megjegyzés:

  1. Természetesen, mindenki a maga baját tartja a legsúlyosabbnak ! - ( nem akarnék én most sem cinikus lenni,- se semmi ! ) Mivel 4 napos (?) munkaszünet volt,- eléggé "változó," hogy miket írtak meg - eddig a pécsi lapok (online) és miket nem. Bár én "kék híreket" és egyéb ehhez hasonló témákat nem olvasok, minden bizonnyal ma (szerda) ez a hír is ott lesz a Baranya megyei Rendőrség "honlapján."
    Más : (szerintem) attól, hogy egy város "elnyerte" az Európa Kulturális Fővárosa címet !- attól még nem fog mindenki "kulturáltan" viselkedni ( meg pl. írni sem...)
    A témához ( meg a régebbi cikkhez) talán annyit, hogy ( a magyar tv.- ben volt szó arról,) ..."mi lehet az oka" ezeknek az eseményeknek. (bár te "csak" a rablást" említed)- a tv.-ben elhangzott : pl. az öngyilkosságok száma, a "családirtások" - (lőfegyverrel,késsel,fűrésszel...és ne soroljam)- van vagy 5-6 féle (?) kategória... stb.
    Végül : minden relatív... én pl. szívesen nézegetem a facebookon pl. a saját rokonaim,ill. közeli ismerőseim körében történt eseményeket.(is)
    Természetesen ki-ki döntse el saját maga azt, hogy pl. honnan szerzi be a "híreit,"- vagy hol akarja megosztani másokkal.

    VálaszTörlés