2012. május 11., péntek

Táj + képek


Szeretnék kicsit visszatérni a kékesdi utamhoz.
Máriakéméndről hazafelé jövet Erzsébetnél kanyarodtam el Kékesd felé, elhagyva a Karasica völgyét, fel egy dombra, majd le a Kékes patak völgyébe. Rendkívül szép, mondhatnám „lágy”  ez a táj, a felszántott barnák, a lassan kalászoló zöldek, a ragyogó kék ég valami olyan hihetetlen harmóniát alkotnak, hogy az embernek, ha megáll egy tücsökciripeléses, apró-margarétás útszélen, hát sírni lenne kedve.



 
Az első képen valami leírhatatlan zöld növényből, egy hatalmas tábla, kifejezetten az az érzésem, ha odáig elérne a karom, s meg tudnám simogatni, érezném  bársony-simaságát.A  halastó vizében megcsillan a nap, a távolban látszik a pécsi TV torony. A harmadik képen ott  csücsül csendesen egy kis falu (Erzsébet) a búzaföld szélén,  következőn  barna földhullámok hátán úszik a Zengő. 
Nehéz lenne felsorolni a tavaszi zöldek színárnyalatait, és akkor még a fehérbe-hajló-zöldes akácvirágról, meg a nyílni kezdő tenyeres-talpas bodzákról egy kép se készült …



Nézegettem feldolgozás közben a fényképeimet – és arra a fura megállapításra jutottam, egyáltalán nem biztos, hogy másban is kiváltja azokat az érzelmeket, mint bennem. A képet nem elég látni, kell hozzá az az érzés, ami ott, akkor élt bennem, amikor a kép készült.

Persze nem csak szépség van a világon. Itt egy pár napos hír, alatta pedig a napokban még mindig látható nyomok….




1 megjegyzés:

  1. (Bár csak kb. 1 órát "dolgoztam" a napon,- igaz, 11-12 óra között,- nem lepne meg,ha kisebb napszúrást (?) kaptam volna ? ...) - kellően "lüktet" a "fejem",... stb. vagy lehet, hogy a közelgő időjárás változást érzem ?...
    Pécs jelenleg

    VálaszTörlés