2017. szeptember 18., hétfő

Garten tut das Seele gut



A TV-ben láttam egy kert-es filmet, és gondoltam, írok már róla, mennyire örülnék, ha nekem is lehetne egyszer valami ilyesmi. Aztán egy képet kezdtem keresni a sóvárgó szövegemhez és annyi, de annyi csodát találtam, hogy fél óráig csak ezeket nézegettem.

Nem szoktam irigyelni mások dolgait, kertjeit se, de azért most elgondolkodtam, hogy talán a következő életemben nekem is lehet(ne) majd ilyesmi.
Nem szeretnék tavat, és nyírni való füvet is keveset. De virágokat, azt aztán igen. Hogy minden évszakban legyen valami rózsaszín, vagy lila (ez a két kedvenc virág-színem), és százféle árnyalatuk van – esetleg kevés fehérrel fellazítva.

Hogy milyenekre gondolok ?
Hát pl. ilyenekre: http://anupap.com/?s=garten(lapozz benne!)



Vagy ilyenekre: 
http://www.gaertner-von-eden.de/fileadmin/user_upload/loc0155-013_web.jpg







Ismeritek ezt a perzsa mondást ?

„Der Garten ist ein eigener Himmel“
(A kert az én mennyországom.)



                                                             IGAZ !
  

10 megjegyzés:

  1. Van kertem, de nem ilyen gyönyörű. Rossz a föld, sziklás, a nyár száraz, tényleg kaktuszok valók bele.:) Még füveken gondolkodom.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan mondom, néha arra gondolok, az ilyen fotók meg vannak "foto-shop"-olva. Ilyen a valóságban nincs is - de ha van, nem baj, én szeretem a sajátomat...

      Törlés
  2. Én meg éppen ilyen asztalt és széket keresek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fogalmam nincs, hol lehetne ilyesmit kapni ? Praktiker és netes hirdető oldal jöhet talán számításba.

      Törlés
  3. Én is szeretnék ilyen buja növényzetű kertet, csak az a baj, hogy túl kicsi a miénk és még nagyon bennem van évtizedek óta, hogy nekem kell itthonra zöldség és van egy kis haszonnövényes rész is, végképp leszűkítve a lehetőségeket. Majd egyszer, talán...addig meg nézem a másét és álmodozom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nnnna.... a te kertedben is százféle dolog van, és csodásan rendben-tartva minden, csak ne szerénykedj ! :-)
      Azt elhiszem, hogy efféle kertet azért te is szeretnél, az az érzésem, bárki elfogadná ajándékba akármelyiket.

      Törlés
  4. Én meg általában azt szoktam mondani... a szomszéd fűje mindig zöldebb"... Amit még tudok... (majd 15 év távlatából... (amióta van egy kisebb kertünk...) - minden egyes nappal csak-csak öregebbek leszünk... aztán néha megbánjuk, (?)hogy a növények jobban bírják ? (mint mi ) [ Másik "szlogenem," : aki szétszórta a magot, szedje is össze a termést !" ( Ez talán célozgatás arra, hogy "ne akarjuk bevinni az erdőbe azt (őt) (?) - aki nem akar "bemenni." - nem kritika, csak én meg így gondolom. ]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem tudom, ilyen érzéseim sosem voltak...Én szeretem a kicsi kertemet, akármilyen "dzsungeles" is. Amik benne vannak, én tettem oda, nekem nyílnak, engem bosszantanak (már, ha...) Max. annak örülnék, ha egy picit nagyobb lenne. Na de majd a következő életemben.

      Törlés
  5. Mennyire vágyom én is ezekhez hasonló kertre... egyszer talán lesz nekünk is egy kert, a többiről majd gondoskodom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nézegetni, még álmodozni is jó róluk és valahol a lelkem legmélyén egy ici-picit azért mégis csak irigylem őket. De aztán felsorolom, hogy mi mindennek örülhetek, ami esetleg a szép kert tulajdonosoknak nem volt - és akkor minden rendben.
      Nézegetem...és kész.

      Törlés