2017. november 19., vasárnap

A Kelly Family

2022. október 3: 

A német RTL2 tv csatorna öt héten át, minden hétfőn közvetítette a Kelly család élettörténetéről készült filmsorozatot. Sajnos megnézni nem lehet – legalábbis egyelőre – Magyarországon.

https://www.tvnow.de/shows/the-kelly-family-die-reise-geht-weiter-20928

Nagyon sajnálom mert bizonyára lett volna nézője, nem is kevés…..

The Kelly Family - Die Reise geht weiter     esetleg így keresse, akit érdekel a téma.


2022. január:

Sajnos nem találok hihető híreket, de egy német tv adásban azt hallottam, hogy Angelo végleg kiszállt a „buliból”…(lásd alább a cikket 2020 májusából - bár én azt hittem, ez csak időszakos kiszállás lesz - de úgy tűnik tévedtem...)  A legutolsó karácsonyi felvételen sem láttam….És találtam ezt a cikket (2021 februári) :

https://hvg.hu/kultura/20210213_Gyermekmunka_miatt_buntettek_meg_a_Kelly_Family_csaladi_zenekart
Hogy ez lehetett-e az ok – nem tudom. Lehet, hogy "csak" tényleg elege volt az előadóművész életből...
Az ugye köztudott, hogy Maite már kiszállt, önálló lemezeket csinál. Ha most Angelo is végleg kilép, akkor a maradék bár még mindig Kelly Family lesz – de messze nem egész…
Bevallom én sajnálom - de hát az ő életük nem az én életem...
Weboldalukon ez a kép volt 2021 decemberében, a "csonka csapatról":

Sajnálom, de talán megértem, hogy egy „együttes” (akár egy nagy család is) szétesik. De mi (=nézők, hallgatók) biztos kárát látjuk…


2021-es hír:

Nagyon sokan érdeklődtek, hol lehetne a filmet megnézni. Hosszú ideig nem találtam nyomát, most rábukkantam valamire. Itt keresgéljetek Kelly rajongók :-) Ha nem is az egész estét betöltő programot, de azért láthattok valamennyit belőle...

https://www.youtube.com/watch?v=jatcfnnB_A4 https://www.youtube.com/watch?v=MMqp5abEh_c


Szomorú hír 2020 májusában:



Angelo Kelly elhagyja a Kelly családot

"Sokkal többet értünk el, mint amire számítottunk" - mondta Kelly nyilatkozatában.
Angelo Kelly ír-amerikai énekes érzelmes nyilatkozattal búcsút tett a Kelly család rajongóitól. Három és fél éve ismét élvezte a testvéreivel való együttműködést, de elérte korlátait - mondta a 38 éves férfi péntek este egy rövid Instagram-videóban. A rajongók megértik a döntését.

"Azt hiszem, sokat, sokkal többet és sok tapasztalatot értünk el, mint amire számítottunk. De azt is el kell mondanom, hogy nagyon-nagyon sok munka volt, különösen számomra. Talán olyan valaki vagyok, aki mindent túlságosan szélsőségesnek tart."
A rajongók érzelmekkel reagáltak a hírre: "Köszönöm a leírhatatlan élményeket, amelyeket megtapasztalhattunk" - írta egy felhasználó. Egy másik megértette a kilépést: "Kár, de ez a kettős és hármas teher, amit odatettél, kemény volt!"

A szomorú körülmények ellenére Angelo pozitív üzenetet küldött a rajongóknak: "Előttem volt a Kelly család, utánam  is létezik, és ezt mindig támogatni fogom" - mondta az énekes. "Elhagyom a bandát, de a családot soha !!"

Angelo Kelly a híres Kelly család legfiatalabb tagjaként nőtt fel, és lett sztár.  Ma a színpadon felesége, Kira és öt gyermeke jelenik meg. Albuma, az „Irish Heart”, a német albumlistán 2019-ben második helyezést ért el. Az "Angelo Kelly & Family" legújabb turnéjára az összes jegy  elfogyott.

Alább is beírtam, de mint "szomorú hírt" itt is megemlítem: 
Barby meghalt 2021. április 15-én
https://www.spiegel.de/kultur/musik/barby-kelly-im-alter-von-45-jahren-gestorben-a-07e3a54d-2b13-4db6-b2b3-1007f8900b58





2017 - ez volt az első bejegyzésem a családól: 

A véletlen úgy hozta, hogy megint egy „zenés” bejegyzés következik….
Ugyanis

„A Kelly Family – egy rendkívüli család története”  című műsort 5 órán át (és másnap az ismétlést még egyszer 5 órán át) néztem s cseppet sem találtam unalmasnak. Egész hihetetlen története van ennek a családnak, kezdve a vándorló-kolduló életükön, folytatva, hogy sosem (!) jártak iskolába, aztán mégis 3-4 nyelven beszélnek és rengeteg hangszeren játszik mindegyik – s befejezve azzal, hogy valami hihetetlen család/testvér-szeretet sugárzott az egész műsorból elejétől végéig.

Mindig is szerettem/szeretem a zenéjüket – valamennyit tudtam is róluk – de amiket ebben az öt órás - többnyire dokumentum - filmben láttam – igencsak meglepett.
Sajnálattal láttam, hogy a https://hu.wikipedia.org/wiki/The_Kelly_Family oldal igencsak hiányos, vázlatos, nagyon sok érdekes részlet és legfőképp a legfrissebb hírek hiányoznak belőle.
Persze lehet, hogy nem kíváncsi rájuk minden netező – de be kell valljam, számomra élmény volt ennek az „életmű-filmnek” a megnézése. Eddig is csodáltam őket – de mostantól még inkább ezt érzem.
Kiegészítés 2021.április 21:
EZ MÁR EGY tökéletes összeállítás, nem tudom mikor születhetett, de amikor én  (2017) ezt az anyagot írtam, akkor bizony még sehol se volt...


Itt: http://doily.hu/2017/06/16/emlekszel-meg-kelly-family-re-ez-tortent-nepszeru-egyuttes-tagjaival/  találtam egy friss cikket róluk, melyben szó van arról, hogy néhányan a testvérek közül újra összeálltak – és ahogy én a tv-hírekből látom/hallom igen nagy sikerük van újra/még mindig.

Összeszedtem a családot: 

A szülők

Daniel Jerome Kelly (1930.10.11-2002.08.05) az apa.

Első feleségétől (Joanna) született gyerekei:
1961 : Daniel Kelly (Danny) – meghalt 2017-ben
1962 : Caroline Kelly – Amerikában él
1963 : Kathleen Ann Kelly (Kathy)
1964 : Paul Kelly

Második feleségtől
(Barbara Ann 1946.07.02-1982.11.10)
született gyerekei:
1967.03.08 : John Miguel Kelly (Johnny)
1969.11.25 : Maria Patricia Kelly
1971.02.18 : Victor James Kelly (Jimmy)
1972.12.20 : Joseph Maria Kelly (Joey)
1975.08.28 : Barbara Ann Kelly (Barby)-Meghalt 2021.április 15
1977.12.05 : Michael Patrick Kelly (Paddy)
1979.12.04 : Maite Star Kelly
1981.12.23 : Angelo Gabriéle Kelly
(A pirossal jelöltek a mostani együttes tagjai)

A gyerekek születési sorrendben: 








2017-es koncert egy részlete:

A most összeállt zenekar 7 tagja

De találtam egy másik zenét is, amit nem ismertem, ebben a videóban a korán eltávozott  szüleikre emlékeznek: 




40 megjegyzés:

  1. De örülök ennek a bejegyzésnek! Nagyon szeretem őket, a történeteikkel, külsejükkel és a zenéjükkel együtt. A 90-es években sikerült egy német adóról egy karácsonyi koncertjüket videókazettára felvennem. Akkor az volt az egyik legbecsesebb kincsem, rongyosra néztük a barátommal azt a koncertfelvételüket.
    Johnny volt a plátói szerelmem! hihihi Paddy és Angelo hangja különösen kedves nekem. Joey (a zenén túl sportoló, határfeszegető is) és Maite szerepel a leggyakrabban nálunk a médiában, róluk tudni a legtöbbet.
    Paddy volt nálunk az idén a városban a nyári koncerteken. Változatlanul jó és önállóan is megállja a helyét. Tudtad, hogy évekre visszavonult a nyilvánosság elől egy szerzetesi rendbe, mára ismét a rivaldafényben, de másként.

    Azt hiszem a Kelly-k története is egy bizonyíték, hogy az életre nem az iskola tanít, hanem a világlátott élet.

    Egy második feleségről viszont nem tudtam, mindig csak az elsőről ismertem fotókat. Köszi, hogy felelevenítetted bennem a családot, most biztos, hogy ők szólnak napokig. Számomra mindig is közel állt őket adventkor/télen hallgatni. ❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rosszul írtam, az első feleségről nem tudtam, csak a másodikról.

      Törlés
    2. Bevallom jó fél napomba került, mire ezt az anyagot összeszedtem a netről, és el is gondolkodtam azon, hogy (szerintem) ilyen jellegű családi (áttekinthető) "táblázat", mint amilyent itt most összehoztam, miért is nincs a neten ? A Wikipedia anyaga pl. csapnivaló…
      Tényleg világhíresek voltak, sok náluk jelentéktelenebb együttesről több adat van, mint róluk. Lehet persze azért, mert ők még az "őskorban" kezdték, amikor a net igencsak gyerekcipőben járt.
      Mindig is szerettem a zenéjüket – de ez az öt órás műsor azért hihetetlenül sok (sosem hallott/látott) érdekességet mutatott meg nekem.
      Én a TV-ben Joey-t és Maite-t láttam legtöbbet szerepelni az elmúlt években, az egyiket a sport-teljesítményei, a másikat az utóbbi időben indult énekesi karrierje miatt.
      Paddy remeteségéről csak most, itt a filmben hallottam.
      Mellesleg én se tudtam, hogy a gyerekek két asszonytól valók. És azt se, hogy a második feleség 36 évesen halt meg, nagy valószínűséggel azért, mert amikor kiderült a mellrákja, épp Angelo-val volt terhes, és azt a terhességet – bár a kezelések miatt ajánlották neki – nem akarta megszakíttatni. Gondolj bele, milyen érzés lehet Angelo-nak ezzel a tudattal élni, hogy az ő életéért az édesanyja fizetett az életével…
      Szóval, ha valahol látnád, hogy ezt a hosszú, nagy műsort adják – és tudsz rászánni öt órát, feltétlenül nézd meg !

      Die Kelly Family - Die Geschichte einer außergewöhnlichen Familie - ez volt a műsor címe és a VOX-on adták.
      A Youtube-on elég sok hosszú műsoruk is fent van – ez (legalábbis még) nincs, bár nem tartom valószínűnek, hogy ez valaha is teljes egészében felkerül.

      Törlés
    3. Igaz, az évszámot a netről kerestem meg, de jártak Magyarországon is. A Wikipediára meg akár te is írhatsz ( úgy tudom) ha valami pontatlanságot találsz, vagy új híred lenne. (?)

      Törlés
    4. Annyira azért nem "izgat" a dolog, amit akartam csak csak összeszedtem wikipédia nélkül is.

      Törlés
    5. Paddy 2010-ben nálunk járt mint John Paul Mary testvér. Ott voltam...nagy élmény volt.
      http://www.jozsefvaros.plebania.hu/tortenet.php?id=hupaddykelly
      Legutóbb idén májusban volt szerencsém Őt látni hallani Bécsben ID tour egyik állomásásán!

      Törlés
    6. Én már nem járok koncertekre (igaz régen se jártam) - de ha Pécsett lennének, biztos szereznék valahogy jegyet !

      Törlés
  2. Ezt most találtam:
    https://www.presseportal.de/pm/6952/3791672
    Wer das Doku-Event verpasst hat, kann sich "Die Kelly Family - Die Geschichte einer außergewöhnlichen Familie" noch 30 Tage nach TV-Ausstrahlung kostenlos bei TVNOW.de anschauen. Quelle: AGF/GfK/DAP TV Scope/MG RTL D Forschung und Märkte/vorläufig gewichtet/Stand: 19.11.2017

    SAJNOS AZONBAN ÉN NEM TALÁLTAM A JELZETT HELYEN !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, megtaláltam, noha egy program új verzióját kellene a gépemre letölteni. Felajánl egy 1 hónapos ingyenes próba-programot, aztán lehet fizetni havonta 29,99 Eu-t. Köszönettel, de nem kérem. Van a Youtube-n elég videó fenn róluk és lehet még szerencsém ezt az 5 órás műsort is megnéznem - ingyen. :-)
      (Itt a link, ahol még megnézhető: https://www.tvnow.de/vox/dokumentationen-und-reportagen/die-kelly-family-die-geschichte-einer-aussergewoehnlichen-familie)

      Feltűnt neked is, hogy Angelo hasonlít legesleginkább a mamájára? Még a fogai is pont olyan kuszán nőttek. :-)

      Törlés
    2. Igen, feltűnt és el is gondolkodtam,(ha csak az "utolsó 8" gyereket nézzük), hogy ha nem tudnám, hogy testvérek - egy apától-anyától, nem biztos, hogy gondolnék erre. Egyébként az első 4 között csak 1-1, a második a 'sorozat' között már pontosan 2-2 év korkülönbség van.
      Mindenesetre különös egy család lehetett. Hogy a zenei tehetség szinte mindegyikben ilyen erőteljesen megnyilvánult, ez is érdekes.
      Azonban sehol se találtam egy teljesen korrekt és tökéletes leírást a családról, hol ez, hol az (esemény, személy) marad ki...számomra érthetetlen okból.Pl. itt is egy, ami nem teljes:
      http://www.kellyfamilysite.de/biographie/biographie.html
      Leginkább Denny, Caroline és Barby élete "van takarásban" (van kihagyva, mellőzve - s lehet, hogy ennek jó oka van. Vannak tippjeim.)
      No, mindegy, élni tudok ezekkel a "hiányokkal" :-)

      Törlés
    3. Danny szellemi fogyatékos (volt), Caroline visszaköltözött az USA-ba és "normális" életet él ,Barby mentális problémákkal küzd .Németországban él, testvérei gondoskodnak róla (Patricia, és Kathy leginkább).

      Törlés
    4. https://videa.hu/videok/zene/kelly-history-40-family-g4oCqZcgxnXCDieE ;) Facebook: Kellys My Life Anno

      Törlés
  3. Bocs', kicsit "kuncogtam" magamban... gondolva arra a 2 x 5 órára... Igaz, meg nem mondom, mióta ismertem a "történetüket," - talán az Eurovíziós fellépésük óta ? (lényegtelen) - az is igaz, én pl. "tartósan" nem követek "könnyűzenei híreket" (?) - kb. annyit, ami úgy...felületesen (?) illik ? Épp' elég a pl. "időnként összeálló" magyar együttesek fellépéseiről tudnom, ( vagy arról, kik haltak meg, vagy vannak "nehéz helyzetben." (eü) Bár mostanság nem néztem, ( úgy emlékszem) majd mindegyik Kelly-tagnak van saját honlapja is. ( Ismerve Aranyosfodorka tv.nézési szokásait :... azért nem ajánlok én itt "magyar eseményeket" - mert napjainkban, (X-faktor) meg hamarosan (A Dal) a magyar tv.nézőknek amúgy is kijut a "jóból." :-) (Természetesen a távirányító (meg az egér) még nálunk van... ( és ezt sem csak az zenére értettem.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért kíváncsi lennék, milyen részletességgel ismered te a történetüket és mi az, amit én most ebben a filmben láttam. Egyébként én se nagyon foglalkozom ilyen témával - se magyarral, se külföldivel - de ők azon kevesek közé tartoznak, akinek a zenéjét kedvelem. Nagyon érdekesnek tartottam a hosszú műsort még úgy is, hogy nem értettem teljesen egyet a rendezővel, mert voltak benne ismétlések. Mindegy. Jó volt, örülök, hogy láttam.

      Törlés
    2. Segitsen valaki mi volt a baja John - nak elég fiatal volt.

      Törlés
    3. Miért írod, hogy "elég fiatal volt" ? - hacsak nem áprilisi tréfának szántad. Nagyon remélem, Jonny jó erőben van, él és énekel még sokáig....
      Danny volt beteg és ő halt meg.

      Törlés
  4. Szia! Azt az 5 órás műsort hol nézted? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak német TV adókat tudok nézni (nincs előfizetésem, "titkos-antennám"), viszont van parabola antennám, s azon több száz idegen nyelvű csatorna fogható. Nekem vagy 30 német nyelvű van beállítva. Sajnos már nem emlékszem, hogy melyik adón volt. És a youtube-on sincs fenn ez az egész estét betöltő program.

      Törlés
  5. Sziasztok! Én azt szeretném tudni, hogy az An Angel c. dalt ki írta. Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Paddy Kelly írta a dalt az édesanyjának, Barbara Kellynek, aki 1982-ben meghalt.
      Lásd: https://en.wikipedia.org/wiki/An_Angel

      Törlés
  6. De jó olvasni,hogy Kellyékről írtok.Én és a barátaim ott voltunk 2017-ben a dortmundi visszatérő koncerten.Fergeteges volt.Tele érzelemmel.Együtt sírt és nevetett 20ezer rajongó és Kellyék.Paddy szólókoncertjein is többször voltunk az elmúlt 2 évben.Egyszerűen imádom!Most lett az iD albuma háromszoros arany.
    Amit hiányolok,hogy itthon nem játszák a rádiók a dalait,és hogy kevés magyar rajongó van.Lehet megfeledkeztek róla.Van egy magyar rajongói oldal a Kelly Family Team Hungary,ha érdekel keressétek meg.
    Angelo hálás az anyukájának,hogy életet adott neki a halála árán is.Több interjúban elmondta.Ha Mama Kelly nem Angelo-t választja,most Angelo nem járhatna turnézni a feleségével és az 5 csodálatos és tehetséges gyermekével.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kommentjeidet kedves névtelen olvasóm, de felhívom a figyelmedet az oldal jobb felső sarkában látható figyelmeztetésre: a régi postokhoz írt komment csak az engedélyemmel jelenhet meg. Tehát elég egyszer leírnod, azt, amit mondani akarsz - 1-2 napon belül meglátom és máris megjelenhet az oldalon.

      Törlés
  7. Sziasztok! Örömmel olvastam soraitokat, hiszen én is nagy rajongója vagyok a zenekarnak. Kérlek benneteket, ha időtök/kedvetek engedi, küldjetek nekem linkeket, ahol róluk láthatnék, olvashatnék valamit. Nem igazán ismerem a történetüket, csak nagyvonalakban. Önző módon "csak" a zenéjükre koncentráltam. Köszönöm előre is a segítségeteket! Üdvözlettel, Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, írd be a gugli keresőjébe, hogy "Kelly family" - sok mindent találsz. Van sok ismétlődés, de érdemes azért ott nézelődni. Csak rá kell klikkelned.

      Törlés
    2. Szeretném megtudni, hogy mi történt az első feleséggel ! Ha tudsz valamit írd meg legyszi! Köszönöm !

      Törlés
    3. Valahol (csak nem találom most, hogy hol) azt olvastam,hogy válás után az első feleség visszament Amerikába...de többet nem tudok róla.

      Törlés
  8. Igazából melyik testvér is halt meg? Csak egy helyen láttam valahol, de nem emlékszem a nevére! Köszi, aki tudja...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tekerj vissza a szövegem legelejére, ahol felsorolom a gyerekeket. Én akkor, amikor ezt írtam (2017) csak egy gyerek haláláról tudtam (Danny) Most utánanéztem megint, szerencsére a többi testvér mind él - bár nem együtt zenélnek.

      Törlés
  9. Én úgy tudom, hogy Johny 2011-ben meghalt, de sehol sem találom, hogy mi történt vele. Imádom őket. A 2019- es Bécsi koncertjük fergeteges volt. Nekik nem kellett előzenekar, már az első pillanattól "tombolt" mindenki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szerettem a familyt de nem igazán tudtam sokat róluk...az elmúlt pár évükről semmit kb..Tegn este engem is hidegzuhanyként ért a hír...de útólag azt láttam vhol h téves...Megnéztem Egy 2018 as concertjüket/ An Angel/...alaposan feltört a síras belőlem...Megrenditően szép volt.

      Törlés
  10. Pár napja láttam őket a (német) tv egyik műsorában. 100 %-osan biztos, hogy Johnny él. Merthogy énekelt...Hála égnek !

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok! De jó olvasni a soraitokat! Én két koncerten voltam Magyarországon, sajnos a többire nem jutottam el. Ha a család élete érdekel, ajánlom figyelmetekbe, hogy megjelent róluk egy magyar nyelvű könyv, hivatalosan, ők maguk terjesztették.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy ügyetlen vagyok, de én ezt a könyvet nem találom. Csak ezt látom: A Zene vándorai: The Kelly Family Eisrich Adrienn-Gál Sarolta. És ez 1998-ban (!) jelent meg.
      Ha megírnád, erre gondoltál-e, vagy ha van másik, mikor jelent meg, mi a címe, talán megtalálnám.
      Köszönöm !

      Törlés
  12. Jajj láttam ezt az adást én is, 3szor megnéztem, de aztán eltűnt a netről....valahol nem fellelhető valakinél?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos én se találom, több apró részlet itt-ott van, de az a "bizonyos" hosszú és részletes film, az nincs sehol....

      Törlés
  13. Azt a felvételt keresem, amiben valamelyik gyerek, talán Angelo egész pici volt még, kb. 4 éves lehetett s énekelt ő is az Angelben. Sehol nem találok ilyet😒

    VálaszTörlés
  14. https://www.youtube.com/watch?v=aUpmd4nm7YM

    Nem ezt keresed ?

    VálaszTörlés