2017. november 6., hétfő

November 6-án...

...készítettem a képeket:








Ugye milyen szépek még ? 
Máshol meg már leesett a hó....
http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/10/23/nemetorszagban_mar_havazik/


12 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek! Bizony itt a közelünkben már leesett a hó, még nem láttam, de a hírekből, fotókból tudom.
    Ma hoztam be az utolsó cserép fűszereimet, a levendulákat és egy cserép angol muskátlit. A hűvös szobában szeretném őket átteleltetni, idén először.
    Kaptam egy ajándékot, mint már pár éve. A mókus ismét elrejtett tk. egy napraforgó magot az egyik cserépben és már 5 cm-es kis növénykém van belőle. :-) Megint kaptam ajándékot... :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a teleltetéssel meg tudod őket őrizni jövő tavaszig. Azt hiszem (legalábbis én az enyémekkel ezt teszem) ilyenkor kicsit kevesebbet kell őket öntözni. De ellenőrizd a föld nedvességét - és ahhoz viszonyítva öntözz, mert ha hidegben és vízben állnak, az nem tesz jót nekik.
      Ez a mag-ajándék tündéri :-)

      Törlés
    2. Kell, hogy működjön, a szembe szomszédnak az év minden napján egy északi ablakban vannak a muskátlik. Télen-nyáron virágoznak. Nem is értem, hogy miért nem tettem én is eddig hasonlóan legalább télen a lakásban teleltetni.

      Törlés
    3. A muskátli sokat kibír. Az én szomszédom pl. kiszedi a kertből ősszel, újságpapírba csomagolja, leviszi a pincébe. Tavasszal felhozza, kiülteti, öntözni/tápozni kezdi és egész nyáron virágoznak. Én cserépben, de kevesebb öntözésssel teleltetek a fűtetlen előszobában - ez is jó. Hogy a fűtött szobát szeretik-e, azt nem tudom.

      Törlés
  2. Azért védett helyen laksz, nem kell elfelejteni...Nálunk nyáron de télen is hidegebb van mint például Pécsen..
    Szépek a virágok!és a paradicsom is!Itt hamar tönkre ment mindenkié, mert túl párás a terület!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, egészen más a kettőnk kertjének környezete. Én úgy gondolom, ez a napos hegyoldal ahol én lakom, jobb környezet a növényeknek, mint a lapos völgy, ahol a ti kertetek van - azt jobban átjárja a szél, vagy jobban megül ott a hideg.

      Törlés
  3. Nálunk is az őszirózsák még szépek-. Még. Ugye, így ősz végén milyen jó, hogy még nyílnak nekünk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek a fotón már nem őszirózsák, azok elnyíltak. Ezek krizanténok - az egyszerűbb fajtából és azért szeretem őket, mert sokszor még a faggyal is dacolnak és nagyon sokáig virítanak a kertben. Olyan jó rájuk nézni !

      Törlés
  4. Örülgetünk minden kis színes növénykének még, idézi az elmúlt szép őszi napokat, kell ez nekünk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jó látni őket - hiszen a kert szinte teljesen elvesztette már minden színét.

      Törlés
  5. Anyu pár éve bevitt az előszobába egy tő paradicsomot. Megsajnálta, mert alul piros, középen zöld termések voltak rajta és legfelül virágzott. Tavasszal visszavitte.
    PZs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) Az a gyanúm, ha én meg tudnám valamiképp oldani, az én paradicsomaim is életben maradnának, hiszen tele vannak friss, erős hajtással és virágokkal.De sajnos annyi helyem nincs, hogy őket is be tudnám hozni.

      Törlés